Praktisch

Banner

Wat te doen bij een overlijden?

Het overlijden van een familielid of vriend(in) roept veel emoties op. Tegelijk moet u na het overlijden allerlei praktische zaken regelen waar u op dat moment misschien liever niet bij stilstaat. Onze begrafenisondernemers regelen voor u alle administratie en begeleiden u doorheen deze moeilijke periode.


Bij overlijden in het ziekenhuis of rusthuis

Indien uw dierbare is overleden in het ziekenhuis of rusthuis, kunt u meteen contact opnemen met ons. Wij staan dag en nacht tot uw dienst. U kunt ons 7 dagen op 7 bereiken via het nummer 050/38.55.66 (Jabbeke) 059/32.16.91 (Bredene). We brengen de overledene over naar ons funerarium. Daarna nemen we opnieuw contact met u op voor een persoonlijke ontmoeting met u en uw familie. Dat kan zowel in het ziekenhuis als het rusthuis, bij u thuis, op ons bureau of op een andere locatie. Tijdens dit persoonlijk gesprek bespreken we alle wensen van de overledene en die van u als familie, die door ons altijd en tot in de laatste details gerespecteerd worden. In moeilijke situaties treden wij indien u dat wenst ook op als bemiddelaar of tussenpersoon.

Bij overlijden thuis

In de eerste uren na het overlijden moet een arts het overlijden vaststellen. Pas daarna moet u een begrafenisondernemer contacteren. Onze uitvaartverzorgers nemen alle administratieve formaliteiten voor hun rekening, zoals de aangifte van overlijden op de burgerlijke stand van de gemeente. Het lichaam van de overledene wordt intussen overgebracht naar ons funerarium. Het wordt aangeraden de gewenste volledige kledij voor de opbaring van de overledene al mee te geven met de begrafenisondernemer.

Depoorter Uitvaartcentrum 79 2

Naast de aangifte van overlijden bij de regelen wij ook alle andere formaliteiten

  • Opvragen van uittreksels van overlijden.
  • Toelating tot crematie of begrafenis aanvragen en vervoer
  • Planning van een uitvaartdienst
  • Concessie van een graf-, columbarium- of urnenveld
  • Regelen van crematie, ceremonie, uitstrooiing of columbarium of thuisbewaring
  • Rouwdrukwerk en/of overlijdensberichten in dagbladen of weekbladen
  • Het organiseren van een koffietafel of rouwmaaltijd
  • Voorzien van bloemen en rouwkransen om op de begraafplaats te leggen of om mee te nemen naar huis