Praktisch

Banner

Wat te doen bij een overlijden?

Het overlijden van een dierbare gaat vaak gepaard met veel verdriet, wisselende emoties, weinig slaap en vele praktische zaken die in korte tijd geregeld moeten worden. Stap voor stap zullen wij jullie bijstaan vanaf het moment van overlijden tot na de uitvaartplechtigheid. Wij nemen de praktische en administratieve kant volledig op ons en doen er alles aan om een waardevolle en persoonlijke uitvaart te bezorgen. We gaan ervan uit dat een afscheid ook mooi kan zijn en bij het einde van het leven hoort. Daarnaast proberen we jullie emotioneel zoveel mogelijk bij te staan waar mogelijk. We beschikken over een eigen funerarium in zowel Jabbeke en Bredene waar u op afgesproken tijdstippen op een waardige en serene manier afscheid kunt nemen. De nazorg verliezen we zeker niet uit het oog, want na de uitvaartplechtigheid kunnen er vaak nog praktische en emotionele noden zijn.


Bij overlijden in het ziekenhuis of rusthuis

Indien je dierbare is overleden in het ziekenhuis of rusthuis, mag je ons onmiddellijk contacteren. Wij staan dag en nacht tot uw dienst. Je kan ons 7 dagen op 7 bereiken via het nummer 050/38.55.66 (Jabbeke) 059/32.16.91 (Bredene). We brengen de overledene over naar ons funerarium. Daarna nemen we opnieuw contact met jullie op zodat we alle praktische zaken in een rustige sfeer kunnen bespreken. Tijdens dit persoonlijk gesprek bespreken we alle wensen van de overledene en die van jullie als familie, die door ons altijd en tot in de laatste details gerespecteerd worden.

Bij overlijden thuis

In de eerste uren na het overlijden dient in eerste instantie een arts het overlijden vast te stellen. Daarna kunnen jullie ons als begrafenisondernemer contacteren. We spreken een moment af waarin we in een rustig kader alles kunnen bespreken. Het lichaam van de overledene wordt intussen overgebracht naar ons funerarium. Het wordt aangeraden de gewenste volledige kledij voor de opbaring van de overledene al mee te geven.

Depoorter Uitvaartcentrum 79 2

Naast de aangifte van overlijden regelen wij ook alle andere formaliteiten

  • Opvragen van uittreksels uit de akte van overlijden.
  • Toelating tot crematie/begrafenis aanvragen
  • Uitwerking van een uitvaartdienst
  • Concessie van een graf-, columbarium- of urnenveld
  • Organiseren van crematie uitstrooiing, columbarium, thuisbewaring,...
  • Rouwdrukwerk en/of overlijdensberichten in dagbladen of weekbladen
  • Het organiseren van een rouwmaaltijd
  • Bestellen van bloemen